+36 30/219-9100 ajanlatkeres@cleano.hu

Napjainkban nem egyszerű egy olyan befektetési ötlettel előállni, amely biztonságos és gyorsan megtérülő, főként a felgyorsult és gyorsan változó világunkban. Autómosóba fektetni a lehető legjobb megoldás azoknak, akiknek fontos a stabilitás és a kockázatmentesség, de közben nem riadnak vissza a kihívásoktól! Ez egy olyan befektetési megoldás, amely passzív jövedelmet termel ügyfeleinknek, mindezt alkalmazottak nélkül!

Önkiszolgáló autómosó befektetés

Szeretnél több lábon állni, és folyamatos bevételt generálni magadnak? Egy autómosó beruházás pont erre képes, mindezt úgy, hogy alkalmazottakat sem kell foglalkoztatnod. Ez a beruházás az egyik leggyorsabb és legbiztonságosabb módja annak, hogy passzív jövedelmet termelj a lehető legkevesebb idő- és energiabefektetéssel, alacsony működtetési költségekkel. Sokan azt hihetik, hogy ez egy stresszes és kockázatos folyamat, ami igy is lenne, ha nem velünk dolgoznának ügyfeleink. Mi végigmenedzseljük az egész beruházási folyamatot, ezzel levéve a terhet ügyfeleink válláról. 

Ez nem egy autómosó franchise – akkor mégis mi?

Mi nem úgy működünk, mint egy autómosó franchise. A rendszer, amit felépítettünk magában hordozza a franchise-ok előnyeit, de ügyfeleinknek nem kell semmilyen jogdíjat fizetniük számunkra, megmarad döntési joguk és szabadságuk minden téren. Befektetőink kapnak egy olyan sikeresen felépített rendszert, amely biztonságos számukra. Ennek keretein belül teljeskörű betanítást, márkanév használatot és folyamatos segítséget biztosítunk. Ügyfeleink saját vállalkozást fognak üzemeltetni, mi csak segítünk és rendelkezésre állunk mindenben. A berendezések és eszközök minőségét garantáljuk, rendszeres szervízelést, karbantartást és alkatrészbeszerzést vállalunk országszerte. Vállalkozóink igazi olasz minőséget kapnak a megbízható Ceccato gépek által, amelyek technológiai előrehaladottsága világ szinten kimagasló.

A Cleanowash és a Ceccato szövetsége

Fontos számunkra, hogy olyan gyártóval dolgozzunk együtt, aki megbízható, és a legminőségibb berendezésekkel áll rendelkezésünkre hónapról hónapra. Ilyen számunkra az olasz Ceccato gyártó, aki több, mint 60 éve áll az iparág élvonalában. Folyamatosan fejlesztenek, így képesek arra, hogy piacot megelőző újításokkal szolgáljanak számunkra, mindezt költséghatékony technológiai megoldásokkal . Kizárólagos magyarországi disztribútorai vagyunk ennek a nemzetközileg elismert nagyvállalatnak. Mérnökeik mindig újabb fejlesztésekkel állnak elő cégünk számára is. Ezt bizonyítja az is, hogy végre megjelent országos szinten a legelső érintésmentes mosóberendezésünk, ami hatalmas újdonságnak számít európa szinten is, főleg ilyen gyors és hatékony mosási élménnyel. Kézi mosóberendezéseink a legnépszerűbbek, de úgy gondoljuk ez a mosóberendezés is jó választás lehet azoknak, akik igazán egyediek szeretnének lenni.

A Ceccato-t Pietro Ceccato alapította 1936-ban. Napjainkra már több, mint 40 000 mosóberendezést adtak el, több, mint 60 országban világszerte. Naponta körülbelül 20 000, évente 100 000 000 autó mosása történik Ceccato berendezésekkel. Úgy gondoljuk, ezek a hatalmas számok mind azt bizonyítják, hogy az emberek mennyire elégedettek a mosóberendezéseik működésével és megjelenésével. 

Autómosó nyitásának folyamata

Egy autómosó nyitásának folyamata nem is olyan egyszerű mint elsőnek gondolnád. Ezért vagyunk mi itt, hogy végigmenedzseljük számodra az egész folyamatot, ezzel pedig pénzt, időt és rengeteg energiát megspórolva számodra! Nem fog fájni a fejed azon, hogy miket kell elintézned, és milyen problémákba fogsz ütközni, hiszen mi végigkísérünk ezen az úton, az elejétől a végéig! Ezt szeretnénk neked bemutatni, hogy tisztábban lásd, milyen folyamatokat kell végigkövetni.

Autómosó nyitásának folyamata részletesen

 1. Telek kiválasztása és felmérése

Az egész folyamatban segítünk, együtt kitaláljuk, hogy hol és milyen telek lenne a legmegfelelőbb számodra. Ha van már meglévő telked, az is nagyon jó, mi majd kihozzuk belőle a maximumot.

 1. Megfelelő mosóberendezés és struktúra kiválasztása, kivitelezési megoldások

Segítünk megtervezni, hogy milyen típusú autómosó a legmegfelelőbb számodra (önkiszolgáló, kefés vagy érintésmentes), illetve milyen struktúra felépítése lenne a legcélravezetőbb (hány állás legyen, nyitott vagy fedett mosó). A helyszín adottsága és a telepítésre kerülő mosóberendezés műszaki paraméterei meghatározzák a tervezési és engedélyeztetési folyamatot.

 1. Engedélyek beszerzése

Segítünk az autómosó engedélyeztetésében, legyen szó építési engedélyekről, önkormányzati vagy közművekkel kapcsolatos engedélyekről. Kézi autómosóink engedélyeztetése nem olyan bonyolult folyamat, főleg, ha mi segítünk benne.

 1. Telekkel kapcsolatos kivitelezések

Intézzük a telekkel kapcsolatos további ügyeket is, legyen szó csatornázásról, közművek bevezetéséről, különböző villanyszerelői és kőműves munkák elvégzéséről.

 1. Kiegészítők, design megválasztása

A mosóberendezéseken kívül a különböző kiegészítőket is be tudjuk szerezni, legyen szó porszívó-,  kerékfújó-, vagy szőnyegmosó berendezésekről. A samponok és vegyszerek beszerzését is biztosítjuk számodra, beállítjuk ezek adagolását is. Mosód marketing megoldásaiban sem hagyunk magadra, ugyanis vállaljuk a különböző design elemek megtervezését is (feliratok, plakátok, matricák).

 1. Megújuló energiaforrások felkutatása

Amennyiben ügyfelünk igényt tart rá, felkutatjuk, hogy milyen megújuló energiaforrás használható az adott esetben. Beszélhetünk itt napelemről, hőszivattyúról és vízvisszaforgató rendszer kiépítéséről, amelyek nagy összegeket tudnak megspórolni befektetőinknek.

 1. Hitelek és pályázati megoldások

Amennyiben befektetőink nem rendelkeznek elegendő önerővel, ami nagyon jellemző eset, akkor el tudjuk intézni a hitelek és különböző pályázati pénzek megszerzését is, a lehető legkedvezőbb feltételek mellett.

 1. Tervezés véglegesítése

Ezek után történik a különböző építkezési tervek véglegesítése, ahol már ügyfeleink pontosan tudni fogják, hogy mi, hol és hogyan fog elhelyezkedni a telken.

 1. Megvalósítás és üzembe helyezés

Végül megtörténik az autómosó építése, befejezzük a kivitelezést és üzembe helyezzük az autómosó berendezéseket.

 1. Oktatás

Végül megtanítjuk ügyfeleinknek a mosó használatát, és megmutatunk minden olyan dolgot, ami egy sikeres autómosó üzemeléséhez kelleni fog.

 1. Karbantartás és garancia

A beüzemelés után folyamatos karbantartási és szervíz megoldásokat biztosítunk befektetőinknek, legyen szó javításról, vagy alkatrészek cseréjéről és beszerzéséről. Ránk mindenben számíthatsz!

Gyakori kérdések ügyfeleinktől

Összegyűjtöttük ügyfeleink leggyakrabban feltett kérdéseit és aggályait, hogy ezek a témák ne maradjanak benned megválaszolatlanul.

 • Megfelelő a telked? Ezen ne törd az agyad, mi felmérjük neked, és megmondjuk, hogy mit lehet kihozni meglévő telkedből, vagy segítünk telek megvásárlásában is.
 • Mennyi időbe, pénzbe és energiába kerül egy kézi autómosó engedélyeztetése? Nálunk ez egy viszonylag gyors folyamat, hiszen az egész beszerzési, építkezési és engedélyeztetési procedúrát elvégezzük helyetted. Ezt  a lehető leggyorsabb és leghatékonyabb módszerek segítségével kísérjük végig, hosszú éves tapasztalatainkat figyelembe véve. Árajánlatot minden ügyfelünknek egyedileg készítünk el.
 • Nem tudod, hogy ez mennyire biztonságos befektetés manapság? Sok ügyfelünk aggódik a válság miatt, de egy autómosó építése még ebben a helyzetben is az egyik legbiztonságosabb beruházásnak számít, hiszen napjainkban is gyorsan megtérülnek, illetve remekül tartják értéküket a piacon, ezzel kockázatmentes beruházási lehetőséget biztosítva.
 • Ha az autómosó berendezések költsége miatt aggódnál, mi akkor is tudunk segítséget nyújtani. Rengeteg hitel, pályázat és támogatás áll rendelkezésre ügyfeleinknek, amelyek megszerzését is intézzük igény szerint. Az is hatalmas költségcsökkentő erővel bír, hogy mosóinkhoz nem szükséges alkalmazottakat foglalkoztatni.
 • Magas rezsiárak? Nálunk biztosan nem, hiszen rengeteg rezsicsökkentő megoldásunk van! Ceccato berendezéseink belső automatizációval rendelkeznek, így nincs szükségük sem gázra, sem pedig melegvízre. Kérés szerint hőszivattyút, napelemet és vízvisszaforgató rendszert is tudunk beépíteni, ezekkel jelentős mértékben csökketve a költségeket és gyorsítva a megtérülést.
 • Mennyi idő alatt és milyen gyorsan fog megtérülni autómosó befektetésed? Kiszámoljuk ügyfeleinknek, hogy beruházásuk mennyi idő alatt fog megtérülni, mindezt több éves tapasztalataink alapján.
 • Mennyire megbízható a vállalatunk? A Ceccato, amely olasz cég termékeit forgalmazzuk, már több, mint 60 éve foglalkozik autómosó berendezések gyártásával. Mi, a Cleanowash pedig már 12 éve segítjük vállalkozóink útját a lehető legnagyobb szakmai felkészültségünkkel, így biztosíthatjuk, hogy mindig és mindenben rendelkezésre állunk majd.
 • Generalkivitelezők módjára dolgozunk, azaz a folyamat elejétől a végéig mi intézzük a kivitelezést és a legjobb szakemberek felkeresését.
 • Mi lesz, ha a mosóddal kapcsolatban valamilyen hiba lépne fel? Profi szervízcsapatunk a garancia időn túl is segít, bárhol és bármiben!

A megtérülési idő után az autómosó vállalkozás folyamatos és passzív jövedelmet biztosít ügyfeleinknek. Hatalmas előny, hogy nem kell folyamatosan részt venni a vállalkozásban, hiszen az autómosó működése folyamatosan és automatikusan történik. Nagyon kevés befektetett időt igényel, nem kell nyűglődni az alkalmazotakkal, ezzel teljesen stresszmentessé téve a vállalkozói életet.

Autómosó pályázat, hitelezés

Ha úgy gondolod, hogy szeretnél egy saját autómosó vállalkozást létrehozni, de nincs elég forrásod rá, ne aggódj! Több pályázatíró céggel is kapcsolatban vagyunk, így mindig tisztában vagyunk azzal, ha kijön egy olyan pályázat amivel lehet autómosót építeni. Jelezheted nekünk igényed erre, és rögtön szólni fogunk, ha adódik egy ilyen kedvező lehetőség!

A hitelek megszerzésében is tudunk segíteni, amennyiben ezt az utat szeretnéd választani. Mi tudjuk, hogy melyik banknál vannak a legkedvezőbb ajánlatok, és eszerint tudunk segítséget nyújtani. A hitelösszeg visszafizetése nem fog gondot okozni, hiszen autómosó vállalkozásod folyamatos bevételt fog termelni!

Az üzleti modell felépítése

Egy autómosó működtetése kapcsán nagyon fontos, hogy ügyfelünk megértse és tudja azt, hogy mi a célja a vállalkozással, milyen stratégiára van szüksége és mik a jövőbeli céljai. Felállítottunk erre egy kis listát, hogy igazán átlátható legyen, miket kell átgondolni egy autómosó nyitásához.

 1. Alapos piackutatás

A kutatás segít megérteni az iparág jelenlegi trendjeit, a versenytársakat és a célpiacot. Fel kell mérni az autómosó-szolgáltatások iránti keresletet a környéken, és meg kell határozni a célközönséget, például az elfoglalt szakembereket vagy a gyermekes családokat. Fontos továbbá, hogy azonosítsd versenytársaid, és elemezd azok erősségeit és gyengeségeit. Ezek az információk segítenek abban, hogy olyan egyedi értékajánlatot hozz létre, ami megkülönbözteti autómosód a versenytársakétól.

 1. Üzleti terv kidolgozása

Az üzleti terv felvázolja a vállalkozás célkitűzéseit, stratégiáját és pénzügyi előrejelzését. Tartalmaznia kell a szükséges berendezésekre, marketingstratégiára és a finanszírozási forrásokra vonatkozó részleteket. Egy jól megírt üzleti terv segíthet a hiteli finanszírozások megszerzésében, és végigvezet az egész indulási folyamaton. 

 1. Finanszírozás biztosítása

Miután elkészült a szilárd üzleti terv, a következő lépés a finanszírozás biztosítása. Az autómosó méretétől függően előfordulhat, hogy bankoktól, pályázatokból, befektetőktől vagy más forrásokból kell finanszírozást szerezned. Alapvető fontosságú, hogy jól megírt üzleti tervvel rendelkezz, amelyet a potenciális befektetőknek vagy hitelezőknek bemutathatsz.

 1. Autómosó kivitelezése

Ezután történik az autómosó kialakítása, amely részletes lépéseiről korábban már említést tettünk.

 1. Marketing terv felállítása

A marketing minden vállalkozás sikeréhez elengedhetetlen, és ez alól az autómosó sem kivétel. A célközönség eléréséhez különböző marketing stratégiákat használhatsz, például közösségi média marketinget, e-mail marketinget és helyi hirdetéseket. Akciókat vagy kedvezményeket is kínálhatsz az ügyfelek hatékony bevonzásához.

 1. Növekedési terv megírása

Ahogy autómosód növekszik, bővítheted szolgáltatásaid további ajánlatokkal, például olajcserével, autójavítással és kerékcserével. Ha valami pluszra vágysz, akkor rózsaszín habos autómosást is tudunk beüzemelni számodra, egy speciális samponnal. Akár megfontolhatod további telephelyek megnyitását is.

Autómosó marketing

Egy autómosó nyitásánál a különböző marketing megoldásokra is érdemes gondolni és időt, pénzt és energiát belefektetni. Érdemes a mosónál különböző figyelemfelkető plakátokat elhelyezni, és gondosan megtervezni a design elemeket. 

Hasznos, ha valamilyen hirdetési felületet is használunk, hogy minél többen megismerjék vállalkozásunkat:

 • Online marketing eszközök

Online marketingnek nevezünk minden olyan tevékenységet, amit a világhálón folytatunk márkaépítés, érdeklődő és vevőszerzés céljából. 

Ennek fő eszközei, amelyekre egy autómosó nyitásánál is érdemes figyelmet fordítani:

 • Közösségi média felületek
 • Email marketing
 • Google hirdetések
 • Keresőoptimalizálás
 • Offline marketing eszközök

Az offline marketing eszközök olyan hirdetési lehetőségek, amelyek nem az interneten elérhetőek, hanem a “kézzelfogható”, fizikai világban jelennek meg. Offline marketing eszközökkel is érdemel élni a sikeres vállalkozás felépítéséhez. 

Ilyenek lehetnek a következők:

 • Telefonhívások
 • Postai levél
 • Rádiós- és TV reklám
 • Újsághirdetés, szórólap
 • Reklámtábla, óriásplakát
 • Kiállítások, rendezvények

Autómosó berendezések típusai

Nálunk többféle autómosó berendezés közül is választhatsz. Megtalálhatod nálunk a hagyományos önnkiszolgáló mosóberendezéseket, ami a legnépszerűbb választás szokott lenni ügyfeleink körében, kefés autómosókat, magasnyomású érintésmentes mosókat, sőt akár busz és kamionmosó berendezéseket is! Elsőre nem tűnik egyszerűnek a választás, de egy közös konzultáció, igényfelmérés és telekfelmérés után segítünk, hogy melyik modell illik hozzád, és vágyaidhoz a leginkább.

Kiegészítők az álom autómosód üzemeltetéséhez

A Cleanowash-nál tényleg mindent megtalálsz, ami egy autómosó működéséhez elengedhetetlen. Széles választékkal várunk a különböző kiegészítők terén, hiszen porszívó-, kárpittisztító-, gumiszőnyeg mosó- és gumiabroncs fújó eszközöket is árusítunk, és még sok mást! Prémium kategóriás samponokat, vegyszereket és vaxokat is tudsz nálunk vásárolni, és megtanítunk ezek használatára és adagolására is.

Önkiszolgáló autómosó árak, felmerülő költségek

Érdekel mennyibe kerül egy autómosó berendezés, és az egész építkezési folyamat? Biztosan sejted, hogy ez egy elég nagy összegű beruházás, viszont annál jövedelmezőbb a későbbiekben, főleg mivel néhány év alatt meg is térül az ára. Árajánlatainkat mindig egyedileg készítjük el, ezért ha érdekel mennyibe kerülne a te autómosód, ne habozz felkeresni minket az alábbi e-mail címen: ajanlatkeres@cleano.hu, vagy hívd munkaidőben a ‭+36 30 219 9100‬ telefonszámot.

Szeretnénk, hogy fel tudd mérni már az elején, hogy milyen főbb költségeid lesznek, ezért összeszedtük számodra a legjellemzőbb kategóriákat:

 1. A mosó területének költsége 

Ide tartozik a mosó területének illetve a közművek bevezetésének költsége. Első lépésként rendelkezni kell a területtel, legyen szó saját tulajdonról vagy bérleménykénti használatról. A földterület árát több tényező is befolyásolhatja. Ilyen például a telek mérete, elhelyezkedése, az építési övezet besorolása illetve a közművek elérhetősége. Amennyiben a telek nem rendelkezik minden szükséges közművel, abban az esetben ezek plusz költségeket jelenthetnek. Itt számolni kell a különböző bekötési költségekkel és az esetleges hálózatfejlesztési kiadásokkal. Ebben az esetben előfordul, hogy közmű hálózatfejlesztési hozzájárulást is kell fizetni.

Na de mégis milyen közművekre van szükség egy autómosó telepítéséhez?

 • földgáz (a mosóállások alatti padló és a mosóvíz fűtése klasszikus módon földgázzal történik, de itt szóba jöhetnek más megújuló fűtési rendszerek is)
 • elektromos áram
 • hálózati víz (esetleg fúrt kút, amely viszont plusz költségeket is jelenthet az extra vízkezelő berendezések miatt)
 • csatorna a szennyvíz elvezetéséhez
 1. Autómosó tervezési és engedélyeztetési költsége

Miután megszereztük a megfelelő telket, elkezdődhet az autómosó kivitelezésének engedélyeztetési folyamata. Ehhez elsősorban egy engedélyezési tervdokumentációt kell készíttetni, amelynek tartalmaznia kell az építészeti tervet, a közművek terveit és más felmerülő terveket (pl. közúti csatlakozás és környezetvédelmi tervek). Itt egy engedélyeztetési eljárást kell lebonyolítani, amelynek illetékköltsége is van.

 1. Autómosó alépítmény elkészítésének költsége

Ha megszereztük az építési engedélyeket, akkor elindulhat az autómosó telepítésének folyamata. 

Itt 3 fő költségnemben kell gondolkodnunk:

 • Terület előkészítésének munka- és anyagköltségei:
 • földmunkák 
 • padlófűtés elkészítése a mosóállásokban
 • mosóállások betonalapjainak elkészítése
 • porszívó állás betonalapjának elkészítése
 • csatorna rendszer kialakítása, fagyvédelmi körforgás rendszerének elkészítése
 • járdaszigeteket kialakítása
 • energia csatlakozások elkészítése 
 • gépészeti konténer / szekrény talapzatának elkészítése
 • Közlekedő utak kialakítása: Be- és kihajtó rész elkészítése (térkövezés és betonozás)
 • Olaj- és iszapfogó műtárgy telepítése (ezt a tervező határozza meg, a vízfelhasználás alapján)
 1. Önkiszolgáló autómosó kialakításának költsége

Ez az a fázis, ahol megtörténik a mosóberendezés beszerzése. Itt nagy a választék abból a szempontból, hogy önkiszolgáló mosóberendezést, kefés, érintésmentes, esetleg kamion vagy buszmosó berendezést szeretnénk-e, esetleg ezeknek valamilyen kombinációját. Nagy árbeli különbségek lehetnek a különböző típusok között, amit figyelembe kell venni egy autómosó létesítésénél. Azt is meg kell tervezni, hogy hány állásos mosó létesítményt szeretnénk üzemeltetni, és azt, hogy milyen legyen a mosó felszereltsége. Kiegészítőknél gondolkozhatunk önkiszolgáló porszívóban, kárpittisztítóban, gumiabroncs fújó berendezésben, gumiszőnyeg mosóban, és pénzváltó berendezésben. Ezek mind pluszt adnak egy autómosó működtetéséhez és sok ügyfelet csábíthatnak oda.

 1. Tetőszerkezet és fémszerkezet költsége

A mosóállások tető- és fémszerkezete az egyik legfontosabb tényező az autómosó létesítésénél, ugyanis ha mosónk esztétikus külsővel rendelkezik, az mágnesként fogja odavonzani az ügyfeleket. Az esztétikus külsővel azt sugározzuk az embereknek, hogy minőségi szolgáltatást nyújtunk, ami a legfontosabb számukra és szívesen kipróbálják. Itt kell számolnunk a különböző megvilágítási költségekkel is, mint a különböző lámpatestek beszerzési költsége, villanyszerelő vezetékelési anyag- és munkadíja.

 1. Egyéb költségek

Egyéb költségek mindig fognak felmerülni, hiszen egy komplex folyamatról beszélhetünk. 

Ilyenek például:

 • marketing
 • riasztórendszer, kamera
 • közvilágítás
 • kerítés
 • internet bekötése
 • parkosítás
 • kuka
 • közlekedési és figyelmeztető táblák elhelyezése

Ezek alapján láthatod, hogy több költség is van, amelyet mi meg tudunk határozni, és vannak olyanok, amelyeket az adott szolgáltatók. Nem olyan egyszerű arra válaszolni, hogy “Mennyibe kerül egy autómosó építése?”, hiszen több változó tényezőtől is függ. Azonban nem engedjük el ügyfeleink kezét, minden egyes lépésben segítünk, egészen a tervezéstől kezdve a megvalósításig, hogy minél több terhet vegyünk le ügyfeleink válláról. Széles kapcsolati rendszerünkkel készek vagyunk megoldani bármilyen felmerülő problémát.

Önkiszolgáló autómosó eladása

Később, ha valamilyen oknál fogva meggondolnád magad, bármikor felmerülhet az önkiszolgáló autómosó eladása, akár a földterülettel együtt. Segíteni is tudunk benne, hiszen nagyon széles a kapcsolatrendszerünk.

Ha viszont egy ilyen eladó, már meglévő autómosót szeretnél vásárolni, akkor is segítségedre vagyunk. Ezzel a módszerrel megspórolhatod az építkezés lépéseit és költségeit és belevetheted magad azonnal az üzleti életbe.

Önkiszolgáló autómosó adózása

Természetesen befektetőinkek is vannak kötelező adózási kötelezettségeik, mint az összes többi vállalkozásnak, ezeket be kell fizetni az állam részére és komolyan kell venni. 

 • Áfa

Az egyik leggyakoribb adó, amelyet az autómosók tulajdonosainak fizetniük kell, a forgalmi adó. A forgalmi adó olyan adó, amelyet az áruk és szolgáltatások értékesítésére vetnek ki. A te felelősséged, hogy beszedd a megfelelő mennyiségű forgalmi adót, és azt az illetékes hatóságnak befizesd azt. A forgalmi adó megfelelő összegének beszedése és átutalásának elmulasztása büntetést és bírságot vonhat maga után.

 • Vagyonadó

A vagyonadó egy másik adótípus, amelyet autómosó tulajdonosként fizetni kell. A vagyonadót az üzleti vagyonod értéke után vetik ki, beleértve a földterületet, az épületeket és a berendezéseket. Fontos, hogy pontos nyilvántartást vezess üzleti ingatlanodról könyvelőd segítségével, és győződj meg róla, hogy a megfelelő összegű ingatlanadót befizesd.

 • Jövedelemadó

A jövedelemadó egy másik adó, amellyel autómosó tulajdonosként találkozhatsz. A jövedelemadó olyan adó, amelyet a vállalkozásodból származó jövedelmére vetnek ki. Az fizetendő jövedelemadó összegét a vállalkozásod nettó jövedelme határozza meg, amelyet úgy számítanak ki, hogy a bevételeidből levonják a kiadásaidat. Fontos, hogy pontos nyilvántartást vezess vállalkozásod bevételeiről és kiadásairól, és pontos adóbevallásokat nyújts be az illetékes hatóságoknak könyvelőd segítségével.

 • Bérjárulékok

Autómosóinknál nem jellemző, hogy szükség lenne alkalmazottak foglalkoztatására, azonban, ha mégis szeretnél munkavállalót foglalkoztatni, akkor figyelembe kell venned ezt az adózási formát is.

Összefoglalva, az adózás alapvető szempont az autómosó vállalkozás működtetésében. Autómosó-tulajdonosként különböző adótípusokkal fogsz találkozni, beleértve a forgalmi adót, a bérjárulékot, a vagyonadót és a jövedelemadót. De ne félj, mi segítünk eligazodni ebben az információ tengerben, és igyekszünk megválaszolni minden felmerülő kérdésed!

Mi végigmenedzseljük a beruházási folyamatot az első komoly döntéstől egészen a beruházásig, és az azt követő folyamatokig. Úgy gondoljuk, ez egy hatalmas plusz bennünk, mert sok más vállalatnál ez nem magától értetődő. Keress minket kérdéseiddel bizalommal!